Ловешката организация на  Възраждане“ получи множество сигнали от разтревожени и

...
Ловешката организация на  Възраждане“ получи множество сигнали от разтревожени и
Коментари Харесай

Възраждане–Ловеч със запитване за пътя към с. Смочан

Ловешката организация на  „ Възраждане “ получи голям брой сигнали от разтревожени и директно наранени поданици на с. Смочан за единствения път, който свързва селото,  както и прилежащите две села -  Пресяка и Гостиня.

Асфалтовият път е извънредно злепоставен и придвижването по него е обвързвано с опасности за хората и колите от пътно-транспортни катастрофи, оповестиха от пресцентъра на партията. Пътната настилка е в окаяно положение. Останали са относително дребни здрави линии. Движението на колите е мощно затруднено и не е в права посока, а се получава самобитно криволичене и прекосяване в насрещното придвижване, което е безусловно неразрешено  от Закона за придвижването по пътищата. 

В тази връзка структурата на „ Възраждане “ в Ловеч насочи питане към кмета на община Ловеч за това какви средства са планувани за поддържане на тази права, както и какви средства са изразходени за последните 10 години за нея.

От отговора на Корнелия Маринова се вижда по какъв начин работи общината в последните 10 години. Пари за главен ремонт не са се намерили и не са планувани.

За поддържането на пътя не са изразходвани никакви средства. Единствено през 2019 год. има направен план за главен ремонт, както и издадено  разрешително за градеж, което е презаверено на 01.12. 2022 година

Очевидно с изключение на пари, община Ловеч няма и политическа воля, с цел да се ремонтира пътят, който води към три села и е единствен за едното от тях. Също и че ръководството на Ловеч е не запомнило за потребностите на тези, за които е определено да работи - жителите на община Ловеч.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР